Πολωνία

Πολωνία

Βαρσοβία

Ο Δήμος Βαρσοβίας είναι ενεργός στον τομέα του αθλητισμού σε 3 βασικούς τομείς:

  • Σε προγράμματα αθλητισμού και αναψυχής για τα παιδιά, τους εφήβους και τους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των προγραμμάτων: Sport Talent, From Play to Sport, Seniors Elders and More Actives, Summer in the City with Sport, Warsaw Youth Olympic Games.
  • Σε αθλητικές εγκαταστάσεις, με τη νεότερη δομή να αποτελεί το Football Stadium με δυναμικότητα 35.000 θεατών, με ανοιχτά γήπεδα σε κάθε περιοχή και με αθλητικές εγκαταστάσεις στα σχολεία της κάθε γειτονιάς.
  • Στην οργάνωση και υποστήριξη μεγάλων αθλητικών γεγονότων διεθνούς φήμης, όπως: διαγωνισμοί και κύπελλα σε διάφορα αθλήματα, UEFA EURO 2012, τακτικές διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό, όπως η Run Warsaw, Run of Independence άλλων αθλητικών εκδηλώσεων που διεξάγονται όλο το χρόνο.

Επιπλέον, η πόλη της Βαρσοβίας δίνει έμφαση στον τομέα του αθλητισμού για τη νεολαία. Ο Δήμος υλοποιεί πολλά ενδιαφέροντα νέα έργα που αφορούν στην άθληση της νεολαίας, όπως:

  • Ο θεσμός Sport Talent για έφηβους αθλητές, στον οποίο τρέχουν έφηβοι από τα 150 καλύτερα αθλητικά σωματεία της Βαρσοβίας, με 5.700 συμμετέχοντες ετησίως.
  • Το πρόγραμμα αρμονικής σωματικής ανάπτυξης μικρών παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, στο οποίο συμμετέχουν 50 παιδικοί σταθμοί της Βαρσοβίας με 2.000 συμμετέχοντες ετησίως.
  • Το πρόγραμμα From Play to Sport διοργανώνει πρωταθλήματα και οργανώνει αθλητικές τάξεις για παιδιά της ηλικίας των 7-9. Διεξάγεται από τα δημοτικά σχολεία, βασιζόμενο στο παιχνίδι και σε βασικές αθλητικές δραστηριότητες που αποτελούν θέματα διαγωνισμών μέσα στο παιχνίδι αλλά και στις γειτονιές, με 30.000 συμμετέχοντες ετησίως.
  • Syrenki «γοργόνες» για τους νέους και τους ενήλικες αθλητική δραστηριότητα στα ανοικτά αθλητικά γήπεδα σε διάφορες περιοχές της Βαρσοβίας, με το μέσο ποσό των 1000 συμμετεχόντων ανά ημέρα.

Περισσότερες Πληροφορίες

City of Warsaw
URZĄD M.ST. WARSZAWY
Biuro Sportu i Rekreacji (SR)
Samodzielne Jednoosobowe Stanowisko Pracy Eurokoordynatora (SR-EU)


pl. Defilad 1, pokój 1121,
00-901 Warszawa
Mrs Katarzyna Szymańska-Stułka
+48224432487
+48224432457
kszymanska@um.warszawa.pl
www.um.warszawa.pl

Έχετε κάποια ερώτηση;

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

eXTReMe Tracker