Βουλγαρία

Βουλγαρία

Βάρνα

Ο Δήμος Βάρνα βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει διάφορες ομοιότητες με την περιοχή της Καβάλας.

Οι δύο Δήμοι έχουν αναπτύξει στενή συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα με ανταλλαγές και άλλες ενέργειες για την αύξηση της πολυ-πολιτισμικής αξίας των περιοχών.

Η Διοίκηση του Δήμου Βάρνας διασφαλίζει την εφαρμογή των νόμων, κανονισμών, αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο υποστηρίζει το Δήμαρχο στην άσκηση των εξουσιών του. Επίσης, παρέχει τεχνική βοήθεια στις δραστηριότητες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Βάρνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρία. Βρίσκεται στη βορειο-ανατολική περιοχή της χώρας.

Στον τομέα της πολιτικής νεολαίας, η πόλη είναι αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο ως η πρωτεύουσα των νέων της Βουλγαρίας. Είναι γνωστή για τη θετική στάση των αρχών απέναντι σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες των νέων.

Η ξεχωριστή διοικητική δομή, που δημιουργήθηκε το 2005 ως Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού, είναι η πρώτη προσπάθεια της Βουλγαρίας για την αποκέντρωση στον τομέα της πολιτικής για τη νεολαία.

Περισσότερες Πληροφορίες

Municipality of Varna
Education, Youth and Sport Department

Osmi Primorski Polk 43,
Varna 9000, Bulgaria
Yordan Dyankov
+359899850560
jdiankov@abv.bg
www.varna.bg

Μπάνσκο

Η πόλη Μπάνσκο αποτελεί γειτονική πόλη της Καβάλας, και λόγω αυτής της γεωγραφικής γειτνίασης οι Δήμοι των δύο πόλεων έχουν μια μακρόχρονη στενή συνεργασία συμμετέχοντας σε εταιρικά σχήματα προγραμμάτων για τη διασυνοριακή περιοχή.

Επίσης, διοργανώνουν συχνά πολιτιστικές ανταλλαγές και προωθούν πρωτοβουλίες για την τοπική πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Μπάνσκο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και είναι ένας από τους δήμους του «Blagoevgrad Province».

Η τουριστική επιχειρηματικότητα έχει στρατηγική σημασία για την δημοσιο-οικονομική ανάπτυξη του Δήμου του Μπάνσκο. Αυτός είναι ο πιο δυναμικός και ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας του Δήμου.

Η πόλη είναι ευρέως γνωστή ως τουριστικό κέντρο το οποίο επισκέπτονται όλο το χρόνο λάτρεις της φύσης και των χειμερινών αθλημάτων. Ο Δήμος έχει αποδειχθεί ως εθνικό και διεθνές κέντρο για χειμερινό τουρισμό και αθλήματα.

Το Μπάνσκο προσφέρει στους επισκέπτες του τις καλύτερες συνθήκες για αθλητισμό, ψυχαγωγία και διασκέδαση στη Βουλγαρία. Οι συνολικά 75 χιλιομέτρων άριστα προετοιμασμένες και ασφαλείς πίστες του σκι είναι διαθέσιμες για τους σκιέρ και τους σνοουμπόρντερς.

Τέλος, οι υπάλληλοι του Δήμου διαθέτουν πλούσια εμπειρία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και συμμετέχουν σε αρκετά εταιρικά σχήματα στα οποία συνεργάζονται με ελληνικές τοπικές αρχές.

Περισσότερες Πληροφορίες

Municipality of Bansko

2770 Bansko,
1 “Nikola Vaptzarov” square,
Bulgaria
Tanya Stancheva Dzhupanova,
Head of Мayor’s cabinet of Bansko
+35974988611
+35974988633
obabansko@dir.bg
t.dzhupanova@bansko.bg
www.bansko.bg

Ρούσσε

Το Μουσείο Rousse αναπτύσσει σημαντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργό συμμετοχή των νέων ανθρώπων μέσω μουσείο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων που βασίζονται σε ποικίλα υλικά και άυλα πολιτιστικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων και των παραδοσιακών παιχνιδιών και αθλημάτων.

Η παρουσία του Μουσείο στο εταιρικό σχήμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συνδράμει στην πολιτιστική έκφανση του έργου που αφορά την άυλη πολιτισμική κληρονομιά.

Το Μουσείο είναι υπεύθυνο για την υποστήριξη των μουσειακών εκδηλώσεων, τη διατήρηση της τοπικής μνήμης και την προώθηση ποικίλων μορφών πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης, τη συνεργασία με τοπικές ομάδες, τη διάχυση και διατήρηση των παραδοσιακών αξιών – δεξιοτήτων, των τεχνών, της τοπικής κουζίνας, των παραδοσιακών αθλημάτων και παιχνιδιών.

Επίσης, είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση τακτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, όπως το «Night at the Museum», «Children’s night at the museum», ιστορικές αναπαραστάσεις, θέατρο του δρόμου, κ.α.

Τέλος, υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα σε μουσεία, παιδικές ακαδημίες, ενήλικες, κ.α.

Περισσότερες Πληροφορίες

Friends of the Museum
Rousse

7000 Rousse, Bulgaria,
3 Battenberg sq
Nikolay Nenov
+359887716901
nenoff@abv.bg
www.museumruse.com

Έχετε κάποια ερώτηση;

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

eXTReMe Tracker