Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

· In Διαγωνισμοί· On 15/10/2014

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα
«Play and Shoot! Αποκάλυψε την πόλη σου»

Η «Δημωφέλεια», στο πλαίσιο του προγράμματος “Europe is our playground”, αποφάσισε να υλοποιήσει τρεις παιδικούς και νεανικούς διαγωνισμούς, ώστε να προσκαλέσει μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας να καταθέσουν με δημιουργικό τρόπο τις σκέψεις, τους συνειρμούς και τις προτάσεις τους αναφορικά με τα αρχαία και παραδοσιακά αθλήματα και παιχνίδια.

H φωτογραφία είναι τέχνη η οποία εκφράζεται τέλεια ακόμα και από ερασιτέχνες. Σε τέτοιους απευθύνθηκε και ο συγκεκριμένος διαγωνισμός και συγκεκριμένα στους νέους, μια και η οπτική της νέας γενιάς μπορεί να μας διδάξει και να μας αποκαλύψει τους αθέατους κόσμους του παιχνιδιού και της άθλησης. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν και να έρθουν σε άμεση επαφή με το Παραδοσιακό Άθλημα και Παιχνίδι μέσω της φωτογραφίας.

Οι νεαροί συμμετέχοντες κλήθηκαν να αποτυπώσουν με οποιοδήποτε φωτογραφικό μέσο επιθυμούσαν και είχαν διαθέσιμο (φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο, έξυπνες συσκευές κ.λ.π.) οτιδήποτε συλλαμβάνουν και προσλαμβάνουν ως σχετικό.

Οι μαθητές λοιπόν κλήθηκαν να απαθανατίσουν στιγμές εκτός των σχολικών τους υποχρεώσεων που συνοδεύονται από έντονη δημιουργική διάθεση. Είχαν να επιλέξουν από το ευρύ πεδίο της καθημερινότητάς τους εκείνο το κομμάτι στο οποίο αισθάνονται οι ίδιοι ελεύθεροι να το διαχειρισθούν όπως αυτοί θέλουν. Ένα τέτοιο κομμάτι της ζωής των μαθητών είναι το παιχνίδι και το άθλημα.

Η ματιά τους αφέθηκε ελεύθερη είτε να καταγράψει στιγμές νέων (όλων των ηλικιών) που παίζουν και αθλούνται είτε να παγώσει το χρόνο και το χώρο που οι κάτοικοι της πόλης διαθέτουν και χρησιμοποιούν αναφορικά με τον ελεύθερο τους χρόνο και να του δώσουν τις διαστάσεις που επιθυμούν.

Για το θέμα του διαγωνισμού, η Δ/νση Ανάπτυξης συμβουλεύτηκε και συνεργάστηκε με τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων ΔΕ Καβάλας και με μέλος του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας.

Συγκεκριμένα το θέμα που επιλέγει για να διαγωνιστούν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν:

«Play and Shoot! Αποκάλυψε την πόλη σου!»
Λέξεις κλειδιά: παιχνίδια, αθλήματα, φύση, γειτονιές, αστικό τοπίο, χώροι άθλησης, παιδικές χαρές»

Βραβεία

  1. Οι τρεις πρώτοι νικητές βραβεύθηκαν με συμμετοχή σε σεμινάριο φωτογραφίας από το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, τα έξοδα των οποίων κάλυψε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.
  2. Τα καλύτερα έργα δημοσιεύθηκαν στους ιστοχώρους: euplayground.org, kavalagreece.gr και kavala.gov.gr, ενώ υπήρξε και έντυπη έκδοσή τους.
  3. Το σύνολο των μαθητών που συμμετείχαν τιμήθηκε με αναμνηστικό δίπλωμα σε ειδική εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς διεπιστημονικού συνεδρίου του έργου, στη Δημοτική Καπναποθήκη, στις 14 Δεκεμβρίου 2014.
Συμμετοχές Σχολείων

Διαδικασία ψηφοφορίας

  • Στο facebook page του έργου Europe is our Playground, ψηφίστε κάνοντας like στη συμμετοχή που σας αρέσει ή
  • στέλνοντας με e-mail στο dimofelia@gmail.com είτε συνημμένο το έργο (είναι εικόνα σε μορφή jpeg) είτε δηλώνοντας την τάξη, το τμήμα και το σχολείο του έργου.

Έχετε κάποια ερώτηση;

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

eXTReMe Tracker