Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Εικονογράφησης

Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Εικονογράφησης

· In Διαγωνισμοί· On 15/10/2014

Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Εικονογράφησης
«Ο πλανήτης ΓΕΙΤΟΝΙΑ καλεί παιδιά!!! OVER!!Όποιος μας ακούει ας απαντήσει.!Μα που πήγαν τα παιδιά; Μήπως δε θυμούνται πως να παίζουν;»

Η «Δημωφέλεια», στο πλαίσιο του προγράμματος “Europe is our playground”, αποφάσισε να υλοποιήσει τρεις παιδικούς και νεανικούς διαγωνισμούς ώστε να προσκαλέσει μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας να καταθέσουν με δημιουργικό τρόπο τις σκέψεις, τους συνειρμούς και τις προτάσεις τους αναφορικά με τα αρχαία και παραδοσιακά αθλήματα και παιχνίδια.

Σε συνεργασία, λοιπόν, με τους τέσσερις εταίρους, Πολωνία, Σουηδία, Βουλγαρία και Γερμανία, τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων ΠΕ Καβάλας και με αρμόδια καθηγήτρια εικαστικών – Τέχνης, αποφασίστηκε η υλοποίηση διαγωνισμού ζωγραφικής και εικονογράφησης, για τους μαθητές των τάξεων του Δημοτικού, με θέμα:

«Ο πλανήτης ΓΕΙΤΟΝΙΑ καλεί παιδιά!!! OVER!!Όποιος μας ακούει ας απαντήσει.!Μα που πήγαν τα παιδιά; Μήπως δε θυμούνται πως να παίζουν;
Ζωγραφίστε τον πλανήτη ΓΕΙΤΟΝΙΑ και το ταξίδι που κάνει για να βρει τα παιδιά.
Τί συμβαίνει σε αυτό το ταξίδι; Ποιούς συναντάει; Που θα βρει τα παιδιά και τί αθλήματα και παιχνίδια θα παίξουν όλοι μαζί;
Δημιουργείστε μια εικονογραφημένη ιστορία που εξελίσσεται παράλληλα με μικρές λεζάντες κειμένου.

Λέξεις κλειδιά: αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα, γειτονιά, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να γνωρίσουν και να έρθουν σε άμεση επαφή με το Παραδοσιακό Άθλημα και Παιχνίδι μέσω της ζωγραφικής.

Οι κύριοι στόχοι δημιουργίας του διαγωνισμού εικονογραφημένης ιστορίας είναι:

  • Ενδυνάμωση επιθυμίας των μαθητών για επαφή με τα παραδοσιακά αθλήματα και παιχνίδια.
  • Καλλιέργεια της συνείδησης μιας ενωμένης αθλητικής Ευρώπης, χωρίς φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις.
  • Εξοικείωση με το άλλο ‐ άγνωστο κομμάτι του παραδοσιακού αθλητισμού και παιχνιδιού, αναπόσπαστο κομμάτι από το δικό μας ευρωπαϊκό παρελθόν, παρόν και μέλλον.
  • Ερέθισμα στα παιδιά να επανέλθουν στις γειτονιές και συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Βραβεία

  1. Ο πρώτος νικητής (τμήμα ή τάξη) θα επισκεφθεί το εργοστάσιο σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη με έξοδα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Οι δύο επόμενοι νικητές θα βραβευτούν με βιβλία.
  2. Τα καλύτερα έργα θα δημοσιευτούν στους ιστοχώρους: euplayground.org, kavalagreece.gr και kavala.gov.gr, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και έντυπη έκδοση τους.
  3. Το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν θα τιμηθεί με αναμνηστικό δίπλωμα σε ειδική εκδήλωση βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς διεπιστημονικού συνεδρίου του έργου, στη Δημοτική Καπναποθήκη, στις 14 Δεκεμβρίου 2014.
Συμμετοχές Σχολείων

Διαδικασία ψηφοφορίας

  • Στο facebook page του έργου Europe is our Playground, ψηφίστε κάνοντας like στη συμμετοχή που σας αρέσει ή
  • στέλνοντας με e-mail στο dimofelia@gmail.com είτε συνημμένο το έργο (είναι εικόνα σε μορφή jpeg) είτε δηλώνοντας την τάξη, το τμήμα και το σχολείο του έργου.

Έχετε κάποια ερώτηση;

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

eXTReMe Tracker