Εθελοντισμός

Εθελοντισμός

Καβάλα – Μια πόλη γεμάτη εθελοντές που θέλει να παίξει και να αθληθεί!

Από την υποβολή της πρότασης “Europe is our Playground” μέχρι και την έναρξη υλοποίησης των δράσεων του έργου, η Δημωφέλεια έχει στο πλάι της πληθώρα εθελοντών, συλλόγων και σωματείων που συνδράμουν τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη διοργάνωση σχετικών ενεργειών και εκδηλώσεων. Η συνεισφορά των ανθρώπων αυτών υπήρξε πολύτιμη, πολύπλευρη και πολυδιάστατη κατά τη σύνταξη της πρότασης, την έρευνα, την καταγραφή μαρτυριών και την πραγματοποίηση του πενθήμερου φεστιβάλ, κι αναμένεται να ενισχύσει και τις μελλοντικές δράσεις που προβλέπονται να υλοποιηθούν.

Ας γνωρίσουμε κάποιους από αυτούς:

Η Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας (Youth Voluntarism and Development of Kavala) είναι μια ομάδα εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καβάλας σε ποικίλους τομείς. Η μεγαλύτερη επιβράβευση της Νεολαίας Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας ήρθε τον Απρίλιο του 2013 από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δρίκος Αρμόδιος τους απένειμε το διεθνές βραβείο ProArte 2012, με θέμα «Εθελοντισμός και ανάπτυξη της νεολαίας», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των νέων στην περιφερειακή και πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων. Τη Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας πλαισίωσε και η αυθόρμητη συμμετοχή εθελοντών μικρής και μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις του Φεστιβάλ.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των τοπικών συλλόγων της πόλης. Οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι του Δήμου Καβάλας, ανταποκρίθηκαν σε όλες τις προσκλήσεις ενημέρωσης και υλοποίησης του προγράμματος. Συμμετείχαν ενεργά στην έρευνα και καταγραφή των προφορικών μαρτυριών, τη διαμόρφωση και υλοποίηση του προγράμματος, τη διαδικασία παραγωγής προωθητικού υλικού του προγράμματος του φεστιβάλ και τη διάχυση του προγράμματος σε περιφερειακό επίπεδο.

Το ίδιο και οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΣτηρίΖΩ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», και συγκεκριμένα οι δομές της Τράπεζας Χρόνου και του Δημοτικού Λαχανόκηπου, οι οποίες προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους τόσο στη διαδικασία της καταγραφής των μαρτυριών όσο και στη συμμετοχή των εκδηλώσεων επίδειξης.

Επιπλέον, ιδιαίτερα δημιουργική και όπως πάντα ξεχωριστή, ήταν η συνδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με το θεματικό παιχνίδι «Από την Αρχαία Ολυμπία… στη γειτονιά σου» που πλαισίωσε το πενθήμερο φεστιβάλ, αλλά και με τη συμμετοχή τους στο τηλεοπτικό video προβολής του Φεστιβάλ.

Τέλος, ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχε ενεργά σε όλες τις ενέργειες του έργου, όπως στην καταγραφή των προφορικών μαρτυριών και το πενθήμερο Φεστιβάλ, με την καθημερινή εθελοντική παρουσία τους στους χώρους των εκδηλώσεων για την πρόληψη και επέμβασή του σε τυχόν ατυχήματα.

Η εθελοντική συνεισφορά των απλών πολιτών του Δήμου Καβάλας, τόσο στην καταγραφή και την έρευνα όσο και στη διεξαγωγή των επιδείξεων αποδεικνύει ότι η πόλη μας ζει μέσα από τον εθελοντισμό και για τον εθελοντισμό.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Νεολαία Εθελοντισμού και Ανάπτυξης Καβάλας
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Σελίδα στο Facebook
Κανάλι στο YouTube

ΣτηριΖΩ
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Σελίδα στο Facebook

Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δήμου Καβάλας
Προβολή πίνακα

Αθλητικοί Σύλλογοι Δήμου Καβάλας
Προβολή πίνακα

Έχετε κάποια ερώτηση;

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

eXTReMe Tracker