Γερμανία

Γερμανία

Νυρεμβέργη

Ο Δήμος της Νυρεμβέργης αποτελεί αδελφή πόλη του Δήμου Καβάλας και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα δημοτικών, εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο Δήμος Νυρεμβέργης είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος φορέας που υλοποιεί διάφορες πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η κοινωνική πρόνοια, η νεολαία και ο αθλητισμός. Οι δυο αδελφοποιημένες πόλεις κατόρθωσαν να εφαρμόσουν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και οργανώσεων των χωρών τους, μέσω ενός ευρέος φάσματος ανταλλαγών, έργων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών. Συγκεκριμένα, έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγή υπαλλήλων των δήμων τους, συμμετέχουν σε εμπορικές και τουριστικές εκθέσεις, οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πηγών, συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις και συνεργάζονται σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ως εταίροι. Αυτή η μακρά και γόνιμη σχέση εγγυάται την εφαρμογή οποιασδήποτε κοινής δράσης.

Το 1991, η πόλη της Νυρεμβέργης εγκαθίδρυσε το τμήμα Διεθνών Σχέσεων με σκοπό να διοικεί αποτελεσματικά τις σχέσεις στο εξωτερικό. Το τμήμα διαχειρίζεται οικονομικά, πολιτιστικά, συγχρηματοδοτούμενα και διοικητικά προγράμματα, τις σχέσεις των αδελφών πόλεων της Νυρεμβέργης, καθώς επίσης και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλης EUROCITIES. Το τμήμα των δημοσίων σχέσεων συμπράττει με την Υπηρεσία Αθλητισμού της πόλης της Νυρεμβέργης, το οποίο έχει μια σπουδαία εμπειρία σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και συνεργάζεται με πολυάριθμους συλλόγους της πόλης. Η πόλη της Νυρεμβέργης διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις για τους πολίτες όλων των ηλικιών, τις οποίες διαχειρίζεται ο «Postsport-Verein», ο μεγαλύτερος και δημοφιλέστερος σύλλογος της Γερμανίας με 14,000 μέλη και 21 τμήματα. Κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τους δημόσιους χώρους μέσα και γύρω από τη Νυρεμβέργη, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάρκα, τα δάση και τις λίμνες, για τις αθλητικές και ψυχαγωγικές τους δραστηριότητες.

Περισσότερες Πληροφορίες

City of Nuremberg
Department for International Relations

Hans-Sachs-Platz 2
,
90403 Nuremberg 
Germany
Mrs Beate Kreisl
+49 (0)911 231-5050
+49 (0)911 231-5052
Beate.Kreisl@stadt.nuernberg.de
www.international.nuernberg.de
www.nuernberg.de

Βερολίνο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου υποστηρίζει και προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρη τη γερμανόφωνη Ευρώπη.

Από το 1995, χρονιά ίδρυσης του Παραρτήματος, στεγάζεται στο κέντρο του Βερολίνου και διαθέτει βιβλιοθήκη & χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων.

Η εργασία του επικεντρώνεται κυρίως στην παρουσίαση εικαστικών εκθέσεων, λογοτεχνικών αναγνώσεων, θεατρικών και κινηματογραφικών έργων από την Ελλάδα, στη διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων, καθώς και στην λειτουργία της βιβλιοθήκης, την παροχή γενικών πληροφοριών για πολιτιστικά θέματα καθώς και την προσφορά μαθημάτων ελληνικής γλώσσας.

Αρχή του Ιδρύματος είναι ο διάλογος και η διαμεσολάβηση μεταξύ του ελληνικού πολιτισμού και του πολιτισμού της χώρας που φιλοξενεί τις δραστηριότητές του. Ως εκ τούτου, συνεργάζεται στενά με γερμανόφωνους φορείς κατά τη διοργάνωση των εκάστοτε εκδηλώσεών του, ένα μικρό μέρος των οποίων φιλοξενείται στους χώρους του.

Το Ίδρυμα δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς του πολιτισμού. Φυσικά, το κέντρο βάρους μετατίθεται συχνά, αναλόγως των επίκαιρων πολιτιστικών και πολιτικών πραγμάτων.

Το Παράρτημα Βερολίνου δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας από την εποχή της ίδρυσής του μαθήματα γλώσσας σε διάφορα επίπεδα, φιλοξενώντας ετησίως περί τους 100 ενδιαφερομένους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου

Griechische Kulturstiftung,

Am Monbijouplatz 12,
101 78 Berlin
Δρ. Ελένη Βαροπούλου
+ 49 30 2143386
+ 49 30 2143287
+ 49 30 2143486
info@griechische-kultur.de
www.griechische-kultur.de

Έχετε κάποια ερώτηση;

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

eXTReMe Tracker