Σουηδία

Σουηδία

Στρόμσταντ

Ο Δήμος του Strömstads ανήκει στην πολιτεία Västra Götaland της δυτικής Σουηδίας και βρίσκεται στα σύνορα με τη Νορβηγία με πληθυσμό μόλις 12.500 κατοίκους.

Συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα μετά από πρόταση του παραρτήματος του Σουηδικού Ινστιτούτου στην Καβάλα που στεγάζεται στο «Σουηδικό Σπίτι». Έτσι, η συνεργασία των δύο Δήμων μέσω του έργου “Europe is our Playground” αποτελεί την απαρχή μιας ενδιαφέρουσας συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση, τη βιβλιοθήκη, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια μεταφορά, τον πολιτισμό, την αναψυχή, το περιβάλλον, το μουσικό σχολείο, την ασφάλεια, τις τεχνικές υπηρεσίες, την κοινωνική φροντίδα, την ανακύκλωση κ.λ.π.

Στο Στρόμσταντ υπάρχουν περισσότεροι από 50 σύλλογοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των παιχνιδιών και των αθλημάτων.

Ετησίως, ο Δήμος οργανώνει αρκετούς μεγάλους διαγωνισμούς, οι οποίοι προσελκύουν πολλούς συμμετέχοντες από ολόκληρο τον κόσμο (Grenserittet, Strömstads-mile, Shrimp Hope κ.α.).

Περισσότερες Πληροφορίες

Municipality of Stromstad

Strömstads kommun,
452 80 Strömstad
Sveza Daceva Filipova
+052619000
+052619110
Samoria06@yahoo.se
www.stromstad.se

Έχετε κάποια ερώτηση;

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty

eXTReMe Tracker